DonArt | Creatives d'Horta
DonArt | Creatives d'Horta

DonArt

Creatives d'Horta-Guinardó

Qui som

El Projecte Donart vol ser un punt de trobada per a les creatives del Districte i un altaveu del talent femení i la creació cultural de les dones d'Horta-Guinardó per a la comunitat i l’entorn artístic de la ciutat.

La seva finalitat és el foment de la creació cultural de les dones, des del territori i amb perspectiva de gènere.

El Projecte DonArt espera ser un punt de trobada per a les creatives del districte i un altaveu del talent femení i la creació cultural de les dones d'Horta-Guinardó per a la comunitat i l’entorn artístic de la ciutat.

Dóna continuïtat al col·lectiu Creatives fent xarxa que sorgí al districte l’any 2016 gràcies a la iniciativa d’associacions, entitats, agrupacions de dones i administració. La voluntat d’aquest col·lectiu era crear xarxa entre dones creatives, fomentar l’empoderament personal i col·lectiu i treballar per la igualtat a partir de la creativitat i l’expressió artística. En el següent enllaç podeu trobar un vídeo resum de la primera de diverses jornades dinamitzades pel col·lectiu entre el 2016 i el 2018:

El catàleg virtual vol acollir totes aquelles dones, vinculades d’una forma o altra amb el Districte d'Horta-Guinardó, que es dediquin o s'hagin dedicat a la creació artística i cultural en qualsevol de les seves facetes, disciplines i formats. Es concep tenint en compte les majors dificultats d’aprenentatge, accessibilitat, autonomia, promoció, reconeixement i memòria de les dones en un món artístic i cultural androcèntric i majoritàriament masclista, i es construeix amb la intenció d’incentivar, donar a conèixer i posar en valor el talent femení i la creació cultural de les dones d'Horta-Guinardó.

La finalitat del projecte de Creatives Horta-Guinardó és empoderar, visibilitzar i promocionar les dones creadores del Districte d’Horta-Guinardó i potenciar la difusió de les seves creacions; fomentar la creació cultural de les dones des del territori; promoure la creació de xarxes de sororitat i intercanvi de coneixements, recursos i experiències entre dones creadores; fomentar la perspectiva de gènere en l’art i la cultura; crear aliances amb els equipaments de proximitat del Districte i els col·lectius afins als objectius del projecte i contribuir a posar fi a les desigualtats i discriminacions per raó de gènere en el món de l’art i la creació. 

El Projecte DonArt és una iniciativa del Districte d’Horta-Guinardó i de la regidoria de Dona i Drets Civils de l’Ajuntament de Barcelona, i amb la col·laboració de l'Associació Dona cançó i de la cooperativa Trama SCCL.